dilluns, 17 de maig del 2010

Adéu a la televisió analògica i naixement del TDT

En aquests darrers mesos ha tingut una gran redundància entre els ciutadans i ciutadanes del nostre país el fet de substituir el senyal de la televisió d’analògic pel digital.
És un tema considerablement tractat en tots els àmbits, ja sigui a casa, amb els amics, pels mitjans de comunicació... I la veritat és que en la majoria de casos no n’he sentit parlar gaire bé, solament cal llegir el següent paràgraf que vaig trobar-me a l’Avui: “I és que el procés de transició d’analògic a digital s’ha caracteritzat pel desconcert generat a bona part de la ciutadania. Els ciutadans han fet els deures i s’han adaptat tecnològicament però no tots ells tenen garantit el senyal de TDT. El dret a la informació és un dret fonamental i s’ha de garantir a tots els ciutadans, independentment d’on visquin, l’accés als serveis públics.”
L’autor d’aquest article em va semblar encertat per diversos motius. D’una banda, perquè coincideixo amb ell en quan a que crec que l’Estat ha comès un greu error: el de no proveir a tothom d’un bé comú. La conseqüència doncs, és clara; milers de persones enfadades perquè no poden informar-se de l’actualitat.
I d’altra banda, perquè dient que els ciutadans han fet els deures, però que contràriament, molts d’ells no gaudeixen del senyal, fa que ens adonem de la pobra imatge que estem mostrant als altres països, degut a la mala planificació dels nostres projectes interns.
Està clar que hem de donar bona imatge com a país, però el que més ens ha de preocupar és el fet que l’Estat no compleixi amb la seva obligació, la de garantir els mateixos drets a tots, siguin quines siguin les circumstàncies.




Alumne: Juan González Gallego
Professor: Sr. Viladrosa
Redacció de març

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada